Hanuman Chalisa by Hariharan song Lyrics and video
Artist: | Hariharan |
---|---|
Album: | Single |
Music: | |
Lyricist: | |
Label: | Shree Hanuman Chalisa (Hanuman Ashtak) |
Genre: | Devotional |
Release: | 2024-04-22 |
Lyrics (English)
દોહા શ્રી ગુરુચરણ સરોજ રજ નિજ મન મુકુર સુધારી બરનઉ રઘુવર વિમલ જસુ જો દાયક ફ્લચારી બુદ્ધિહીન તનુંજાનિકે સુમિરો પવન કુમાર બલ બુદ્ધિ વિધા દેહુ મોહી હરહુ કલેશ વિકાર ચૌપાઈ જય હનુમાન જ્ઞાન ગુન સાગર જય કપીસ તિહું લોક ઉજાગર રામદૂત અતુલિત બલ ધામા અંજલિ પુત્ર પવનસુત નામા મહાવીર વિક્રમ બજરંગી કુમતિ નિવાર સુમતિ કે સંગી કંચન બરણ બિરાજ સુબેશા કાનન કુંડલ કુંચિત કેશા હાથ બજ્ ઓર ધ્વજા બિરાજે કાંધે મુંજ જનેવું સાજે સંકટ સુવર કેસરી નંદન તેજ પ્રતાપ મહાજગ વંદન વિદ્યાવાન ગુનિ અતિ ચાતુર રામ કાજ કરિબે કો આતુર પ્રભુ ચરિત્ર સુનિબે કો રસિયા રામ લખન સીતા મન બસિયા સુક્ષમ રૂપ ધરી સિયહી દિખાવા વિકટ રૂપ ધરી લંક જરાવા ભીમ રૂપ ધરી અસુર સંહારે રામચંદ્ર કે કાજ સંવારે લાયે સંજીવન લખન જિયાયે શ્રી રઘુવીર હરષિ ઉર લાયે રઘુપતિ કિન્હીં બહુત બડાઈ તું મમ પ્રિય ભરતહિ સમ ભાઈ સહન વદન તુમ્હરો જશ ગાવૈ અસ કહિ શ્રીપતિ કંઠ લગાવૈ સનકાદિક બ્રહ્માદિ મુનિસા નારદ સારદ સહિત અહીસા જમ કુબેર દિગપાલ જહાં તે કવિ કોવિદ કહિ સકે કહાં તે તુમ ઉપકાર સુગ્રીવહિ કીન્હા રામ મિલાયે રાજપદ દીન્હા તુમ્હરો મંત્ર વિભીષણ માના લંકેશ્વર ભયે સબ જગ જાના જુગ સહસ્ત્ર જો જન પર ભાનુ લીલ્યો તાહિ મધુર ફલ જાનુ પ્રભુ મુદ્રિકા મેલી મુખ માહી જલધિ લાંધિ ગયે અચરજ નાહિ દુર્ગમ કાજ જગત કે જેતે સુગમ અનુગ્રહ તુમ્હરે તેતે રામ દુવારે તુમ રખવારે હોત ન આજ્ઞા બિન પૈસારે સબ સુખ લહૈ તુંમારી સરના તુમ રક્ષક કાહુ કો ડરના આપન તેજ સમ્હરો આપૈ તીનો લોક હાંક રે કાપૈ ભૂત પિશાચ નિકટ નહિ આવૈ મહાવીર જબ નામ સુનાવૈ નાસૈ રોગ હરે સબ પીરા જપત નિરંતર હનુમંત બીરા સંકટ તે હનુમાન છુડાવૈ મન ક્રમ બચન ધ્યાન જો લાવૈ સબ પર રામ તપસ્વી રાજા તિનકે કાજ સકલ તું સાજા ઔર મનોરથ જો કોઈ લાવૈ સોઈ અમિત જીવન ફલ પાવૈ ચારો જુગ પરતાપ તુમ્હારા હે પરસિદ્ધ જગત ઉજિયારા સાધુ સંત કે તુમ રખવારે અસુર નિકંદન રામ દુલારે અષ્ટસિદ્ધિ નૌ નિધિ કે દાતા અસ બર દિન જાનકી માતા રામ રસાયન તુમ્હરે પાસા સદા રહો રઘુપતિ કે દાસા તુમ્હરે ભજન રામ કો પાવૈ જન્મ જન્મ કે દુખ બિસરાવે અંત કાલ રઘુવર પૂર જાઈ જહાં જન્મ હરિ ભક્ત કહાઈ ઔર દેવતા ચિત્ત ના ધરઈ હનુમત સેઈ સર્વ સુખ કરઈ સંકટ કટે મિટે સબ પીરા જો સુમિરે હનુમત બલવીરા જૈ જૈ જૈ હનુમાન ગોસાઈ કૃપા કરહુ ગુરુદેવ કી નાઈ જો સત બાર પાઠ કર કોઈ છુટહિ બંદી મહાસુખ હોઈ જો યહ પઢે હનુમાન ચાલીસા હોય સિદ્ધિ સાખી ગૌરીસા તુલસીદાસ સદા હરિ ચેરા કીજૈ નાથ હૃદય મહ ડેરા કીજૈ નાથ હૃદય મહ ડેરા પવનતનય સંકટ હરન, મંગલ મૂર્તિ રૂપ રામ લખન સીતા સહિત, હૃદય બસહુ સુર ભૂપ Doha Shri Guru Charan Sarooja-raj Nija manu Mukura Sudhaari Baranau Rahubhara Bimala Yashu Jo Dayaka Phala Chari Budhee-Heen Thanu Jannikay Sumirow Pavana Kumara Bala-Budhee Vidya Dehoo Mohee Harahu Kalesha Vikaara… Chaupai Jai Hanuman gyan gun sagar Jai Kapis tihun lok ujagar Ram doot atulit bal dhama Anjaani-putra Pavan sut nama… Mahabir Bikram Bajrang Kumati nivar sumati Ke sangi Kanchan varan viraj subesa Kanan Kundal Kunchit Kesh Hath Vajra Aur Dhuvaje Viraj Kaandhe moonj janehu sajai Sankar suvan kesri Nandan Tej prataap maha jag vandan… Vidyavaan guni ati chatur Ram kaj karibe ko aatur Prabu charitra sunibe-ko rasiya Ram Lakhan Sita man Basiya Sukshma roop dhari Siyahi dikhava Vikat roop dhari lank jarava Bhima roop dhari asur sanghare Ramchandra ke kaaj saware… Laye Sanjivan Lakhan Jiyaye Shri Raghuvir Harashi ur laye Raghupati Kinhi bahut badai Tum mam priye Bharat-hi-sam bhai Sahas badan tumharo jas gaave Asa-kahi Shripati kanth lagaave Sankadhik Brahmaadi Muneesa Narad-Sarad sahit Aheesa… jam Kuber Digpaal Jahan te Kavi kovid kahi sake kahan te Tum upkar Sugreevahin keenha Ram milaye rajpad deenha Tumharo mantra Vibheeshan maana Lankeshwar Bhaye Sub jag jana jug sahastra jo jan par Bhanu Leelyo tahi madhur phal janu… Prabhu mudrika meli mukh mahee Jaladhi langhi gaye achraj nahee Durgaam kaj jagath ke jete Sugam anugraha tumhre tete Ram dwaare tum rakhvare Hoat na agya binu paisare Sub sukh lahae tumhari sar na Tum rakshak kahu ko dar naa… Aapan tej samharo aapai Teenhon lok hank te kanpai Bhoot pisaach Nikat nahin aavai Mahavir jab naam sunavae Nase rog harae sab peera Japat nirantar Hanumant beera Sankat se Hanuman chudavae Man Karam bachan dyan jo lavai Sab par Ram tapasvee raja Tin ke kaj sakal Tum saja Aur manorath jo koi lavai Sohi amit jeevan phal pavai Charo jug partap tumhara Hai persidh jagat ujiyara Sadhu Sant ke tum Rakhware Asur nikandan Ram dulhare… Ashta-sidhi nav nidhi ke dhata As-var deen Janki mata Ram rasayan tumhare pasa Sada raho Raghupati ke dasa Tumhare bhajan Ram ko pavai Janam-janam ke dukh bisraavai Anth-kaal Raghuvir pur jayee Jahan janam Hari-Bakht Kahayee… Aur Devta Chit na dharei Hanumanth sei sarve sukh karehi Sankat kate-mite sab peera Jo sumirai Hanumat Balbeera Jai Jai Jai Hanuman Gosahin Kripa Karahu Gurudev ki naai Jo sat bar path kare koi Chutehi bandhi maha sukh hoi… Jo yah padhe Hanuman Chalisa Hoye siddhi sakhi Gaureesa Tulsidas sada hari chera Keejai Nath Hridaye mein dera… Keejai Nath Hridaye mein dera… Pavan Tanay Sankat Harana, Mangala Murati Roop… Ram Lakhana Sita Sahit Hriday Basahu Soor Bhoop. Atozlyric.com is now on Facebook , Pinterest , Twitter and Instagram . Follow us and Stay Updated.
About: Hanuman Chalisa lyrics in Gujarati by Hariharan, music by . Includes YouTube video and lyrics in multiple languages.